foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Učenici naše škole, članovi HKUD Hutovo, zajedno sa svojim učiteljima, nekima od roditelja i voditeljem društva krenuli su 13. svibnja 2016. god. u Zagreb.

 

Sudjelovali smo kao gosti s plesnom točkom lindža povodom obilježavanja Dana škole u Osnovnoj školi Lučko u Zagrebu. Dan je bio prepun zanimljivosti. Zaustavljanje u skradinu, potom posjet Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini, fotografiranje pored kipa Ivana Pavla II., obilazak crkve i muzeja. Saznali smo interesantne stvari o Višeslavovoj krstionici i Krbavskom križu.

U Slunju smo se oduševili ljepotom prirode. Mjesto Rastoke s mnogim vodopadima i mlinom obitelji Holjevac su kao pravi raj na zemlji. Baka Kata nam je pokazala kako se proizvodi brašno u njihovom obiteljskom mlinu.

Doček u Osnovnoj školi Lučko bio je poseban. Prepuna dvorana povodom Dana škole, nastupi mnogih kulturno umjetničkih društava  izazvao je oduševljenje. I mi smo nastupili s pletenim kolom i lindžom. Istu večer zaplesali smo i pred župnom crkvom u Lučkom zajedno s njihovim kulturno-umjetničkim društvom. Sutradan smo obišli Zagrebačku katedralu, nazočili svetoj misi, pomolili se kraj groba blaženog Alojzija Stepinca – zaštitnika naše škole. Posjetili smo  i Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta  gdje su nas dekan fakulteta i velik broj profesora ugodno ugostili i predstavili nam svoj fakultet. Naravno, lindžu smo i ovdje otplesali.

Nastavili smo putovanje prema Krašiću, rodnom mjestu blaženog Alojzija Stepinca. Posjetili smo crkvu Presvetog trojstva u kojoj se Stepinac krstio. Obišli smo i njegovu sobu u kojoj je proveo posljednje dane ovozemaljskog života i osjetili beskrajan nebeski mir. Sretna sam što je upravo  On zaštitnik  naše škole. Od tamošnjeg župnika saznali smo jako puno o njegovom djetinjstvu, odrastanju, i općenito o njegovom životu.

U večernjim satima sretno smo stigli svojim kućama.