• 1 Konfucije
  Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je - izbjegavajte ga! Tko ne zna, a zna da ne zna, dijete je - naučite ga! Tko zna, a ne zna da zna, spava - probudite ga! Tko zna i zna da zna, mudar je - slijedite ga!
 • 2 Pablo Picasso
  Tko želi nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku.
 • 3 Anatole France
  Obrazovanje se ne sastoji od toga koliko ste zapamtili ili koliko znate. Sastoji se od toga da razlikujete koliko znate, a koliko ne.
 • 4 Lucij Anej Seneka
  Ne učimo za školu nego za život
 • 5 Epoktet
  Priroda je čovjeku dala jedan jezik i dva uha da bi dvaput više slušao nego govorio
baner

Prijava

Vremenska prognoza

jextensions

DAN ŠKOLE 20. SVIBNJA 2021. GODINE

 

Dragi naši učenici, poštovane kolegice i kolege učitelji, uvaženi roditelji i ostali djelatnici škole, danas, 20. svibnja, obilježavamo Dan škole.

Iskrene čestitke upućujem svima!

Okolnosti su takve kakve jesu. 16. ožujka 2020. godine, kad smo iznenada prešli na održavanje nastave na daljinu, nismo mogli ni zamisliti da ćemo u nekim neuobičajenim uvjetima raditi i danas.

Znam da nikom nije bilo lako, izazovi su sve veći i veći te smo puno starih navika u kratkom vremenu trebali mijenjati. Iz svake nevolje obično izađemo još jači pa tako vjerujem da smo i iz ovog iskušenja naučili mnogo.

Svake godine na ovaj dan poseban naglasak stavljamo na rezultate koje smo zajedno s našim učenicima ostvarili tijekom proteklog vremena.

Zbog posebne epidemiološke situacije dodatne aktivnosti se u školi nisu održavale te je školsko natjecanje provedeno samo iz hrvatskog jezika.

Najljepši pjesnički ostvaraj uradila je učenica Tamara Begušić. Ispred Učiteljskog vijeća upućujem joj iskrene čestitke, a kao nagrada očekuje je jedna vrijedna knjiga.

Ovo je i dan kada se na poseban način opraštamo od naših devetaša i kada učenice i učenike koji su svih devet razreda završili s odličnim uspjehom nagrađujemo prigodnim pohvalnicama.

U ovoj je generaciji deset učenica i učenika koji su svojim predanim radom zaslužili pohvalnice: Maria Katić, Eugen Sentić, Rebeka Jogunica, Antea Butigan, Barbara Perić, Marko Njavro, Tamara Begušić, Ana Matić, Matej Njavro i Petar Sentić.

Učenica Maria Katić i učenik Eugen Sentić svih devet razreda imali su zaključenu svaku peticu i zaista su zavrijedili posebnu pohvalu.

Odlukom Učiteljskog vijeća naše škole učenicom generacije školske 2020./2021. godine proglašena je Maria Katić. Maria će dobiti diplomu učenice generacije i prigodnu knjigu.

Prigodnu knjigu zasluženo će dobiti i Eugen Sentić.

Svim ovim učenicima čestitam u ime Učiteljskog vijeća naše škole, a čestitam i svim ostalim učenicima koji su radili u skladu sa svojim mogućnostima i bili vrijedni i odgovorni tijekom cijelog školovanja.

Dragi devetaši!

Od naredne školske godine dolaze nove obveze, nova škola, novi učitelji i puno novih izazova. Ne treba se bojati novih obveza, nove izazove treba prepoznati, nove učitelje prihvatiti i vjerovati da su oni ti koje nam je Bog stavio na put kako bismo lakše hodili kroz život. Jer svi naši dosadašnji učitelji utkali su jedan dio sebe i pomagali vam, zajedno s vašim roditeljima, u vašem odrastanju.

Za sretno daljnje školovanje jako je važno prepoznati da vam je svaki vaš učitelj bio istinski prijatelj pa i onaj koji vam je znao dati negativnu ocjenu.

Mladi ste i puno toga ćete još kroz teret života naučiti, realno ocjenjivanje je jako važno kako biste sebe vidjeli u istini, ali i druge oko sebe, te kako biste izrasli u poštene, dobre i karakterne ljude kakvih ovome društvu treba.

Sad je pred vama važna životna odluka, upis u srednja školu. Sretno!

Još jednom svima SRETAN DAN ŠKOLE!

 Ravnateljica škole

 

Copyright © 2022. OPENMINT Rights Reserved.


Facebook twitter flicker skype youtube digg