• 1 Konfucije
  Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je - izbjegavajte ga! Tko ne zna, a zna da ne zna, dijete je - naučite ga! Tko zna, a ne zna da zna, spava - probudite ga! Tko zna i zna da zna, mudar je - slijedite ga!
 • 2 Pablo Picasso
  Tko želi nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku.
 • 3 Anatole France
  Obrazovanje se ne sastoji od toga koliko ste zapamtili ili koliko znate. Sastoji se od toga da razlikujete koliko znate, a koliko ne.
 • 4 Lucij Anej Seneka
  Ne učimo za školu nego za život
 • 5 Epoktet
  Priroda je čovjeku dala jedan jezik i dva uha da bi dvaput više slušao nego govorio
baner

Prijava

Vremenska prognoza

jextensions

10.veljače – Spomendan blaženog Alojzija Stepinca

I ove smo godine u našoj školi svečano obilježili 10.veljače, blagdan Blaženog Alojzija Stepinca, čije ime škola s ponosom nosi od 1998.godine, kada je Učiteljsko vijeće prihvatilo inicijativu ravnateljice Ljilje Bender o promjeni naziva dotadašnje Osnovne škole Neum.

 

Život i djelovanje blaženog kardinala Stepinca bili su poticaj brojnim likovnim i literarnim radovima naših učenika. Radovi su  izloženima na panoima u hodnicima škole.

 Na satu hrvatskoga jezika i vjeronauka, u svim razrednim odjelima , razgovaralo se o blaženom Alojziju Stepincu, gledalo isječke dokumentarnih filmova o njegovu životu , čitalo njegove svima  poznate citate, među kojima se, jačinom poruke, posebno izdvaja sljedeći:

„Kad vam sve uzmu, ostaju vam dvije ruke. Sklopite ih na molitvu. Tada ćete biti najjači!“

U školskom hodniku ,ispred slike kardinala Stepinca, rad prof. likovne kulture Julijane Raič , upaljena je svijeća.

Nova prof.likovne kulture Dora Miholjević , potaknuta  poznatim riječima hrvatskoga blaženika, nacrtala je sklopljene ruke.

Blaženi  Alojzije  Stepinac svojim nas životom potiče na  pobožnost, domoljublje, ljubav prema onima koji trpe  kao i  neprestano pomaganje potrebitima  i bližnjima koji su u nevolji.

Copyright © 2022. OPENMINT Rights Reserved.


Facebook twitter flicker skype youtube digg