• 1 Konfucije
  Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je - izbjegavajte ga! Tko ne zna, a zna da ne zna, dijete je - naučite ga! Tko zna, a ne zna da zna, spava - probudite ga! Tko zna i zna da zna, mudar je - slijedite ga!
 • 2 Pablo Picasso
  Tko želi nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku.
 • 3 Anatole France
  Obrazovanje se ne sastoji od toga koliko ste zapamtili ili koliko znate. Sastoji se od toga da razlikujete koliko znate, a koliko ne.
 • 4 Lucij Anej Seneka
  Ne učimo za školu nego za život
 • 5 Epoktet
  Priroda je čovjeku dala jedan jezik i dva uha da bi dvaput više slušao nego govorio
baner

Prijava

Vremenska prognoza

jextensions

5. listopada 2023. – Svjetski dan učitelja

Na današnji dan 5. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja, a proglasio ga je UNESCO 1994. u spomen na isti datum 1966. godine, kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Svjetski dan učitelja obilježava se  u cijelom svijetu dugi niz godina, a postao je prigoda u kojoj se na svjetskoj razini mjeri napredak u promišljanju o načinima kako se suprotstaviti svim izazovima na putu za promicanje učiteljske profesije. Cilj obilježavanja je, među ostalim, isticanje važnosti rada svih učitelja, nastavnika i odgojitelja, njihovog utjecaja na razvoj društva u cjelini, naglašavanje važnosti učiteljske profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji.

 Dana 5. listopada 2023.godine djelatnici OŠ Kardinala Stepinca iz Neuma, jednim lijepim i ugodnim putovanjem u organizaciji Šk. sindikata obilježili su Dan učitelja.  Ranim jutarnjim satima zaputili su se prema Trebinju. Na putu prema Trebinju posjetili su manastir Tvrdoš. Tvrdoš je na samom ulazu u ovaj drugi po veličini hercegovački grad, sa desne strane uz Trebišnjicu, najstariji manastir u Bosni i Hercegovini. Nakon manastira Tvrdoš, ostatak prelijepog dana proveli su u Trebinju. Grad je prelijep sa očuvanim starim gradom i palačama mediteranskog  tipa koje obiluju izuzetnom ljepotom. Tu je i zelena pijaca koja se nalazi u sklopu "Trga Slobode" u Trebinju. U blizini je i poznata bašta hotela Platani koji je i poznat po platanima koji su čuveni širom svijeta, u čiju ljepotu su se i sami uvjerili.

a

aa

aaa

Copyright © 2023. OPENMINT Rights Reserved.


Facebook twitter flicker skype youtube digg