• 1 Konfucije
  Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je - izbjegavajte ga! Tko ne zna, a zna da ne zna, dijete je - naučite ga! Tko zna, a ne zna da zna, spava - probudite ga! Tko zna i zna da zna, mudar je - slijedite ga!
 • 2 Pablo Picasso
  Tko želi nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku.
 • 3 Anatole France
  Obrazovanje se ne sastoji od toga koliko ste zapamtili ili koliko znate. Sastoji se od toga da razlikujete koliko znate, a koliko ne.
 • 4 Lucij Anej Seneka
  Ne učimo za školu nego za život
 • 5 Epoktet
  Priroda je čovjeku dala jedan jezik i dva uha da bi dvaput više slušao nego govorio
baner

Prijava

Vremenska prognoza

jextensions

EKO projekt naše škole

Ubrzanim načinom života koji nam nameće svijet tehnologije,zanemarujemo stanje našeg planeta i uništavamo dom za buduće naraštaje.Potaknuti navedenim činjenicama,Osnovna škola Kardinala Stepinca Neum, prepoznaje potrebu za „EKO-PROJEKTOM“ kojeg financira PH-International.Od odabranih 39 škola iz 4 županije,12 škola je prošlo među kojima je bila i naša škola.Naziv projekta je „Sadnjom ljekovitih biljaka,zdravija djeca“.

U idejama uređenja  sudjeluju učenici osmih razreda:Petra Bačić,Lea Matić,Lorena Batinović,Tamara Begušić,Ivana Bender,Antonio Bogdanović,Lana Leženić,Iva Grbešić i Marko Njavro.Po potrebi  uključili su se i učenici završnih razreda i Vijeće učenika.U organizaciji i realizaciji projekta doprinijeli su ravnateljica,pedagoginja,nastavnica biologije i TZK,časna sestra - vjeroučiteljica, domar i spremačice.

11.listopada 2019.g. U našoj osnovnoj školi obilježili su se Dani kruha.Uredili smo poseban stol na kojem smo postavili razno ljekovito bilje,domaće proizvode kao što su med, razne vrste likera i sokova,koje smo prodavali kako bi pridonijeli financiranju projekta.

14.,15. i 16. listopada 2019.g. Za promociju zdravlja djece,ne zaobilazna je i tjelesna aktivnost.U suradnji s nastavnicom TZK,organizirali smo športski turnir koji je pored tjelesne aktivnosti učenika potakao međusobnu komunikaciju i druženje.Učenici su se natjecali u nogometu i rukometu,a svrha natjecanja je  bila prikupljanje novca za financiranje projekta.

17.listopada 2019.g. Uređujemo zemlju kako bismo mogli posaditi biljke,a potrebna nam je strojna pomoć kako bi se zemlja obradila  i pripremila za sadnju.

18.listopada 2019.g. Potrudili smo se očistiti cijeli vrt naše škole od kamenja te očistili zemlju od trave.

i 22.listopada 2019.g. Financiranjem PH-International,nabavili smo biljke od Granuma iz Čapljine i počeli sa sadnjom.Biljke smo pažljivo sadili,zaštitili kamenjima,te uljepšali okoliš škole u kojoj svakodnevno boravimo. 

 

 

 

 

Copyright © 2023. OPENMINT Rights Reserved.


Facebook twitter flicker skype youtube digg