• 1 Konfucije
  Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je - izbjegavajte ga! Tko ne zna, a zna da ne zna, dijete je - naučite ga! Tko zna, a ne zna da zna, spava - probudite ga! Tko zna i zna da zna, mudar je - slijedite ga!
 • 2 Pablo Picasso
  Tko želi nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku.
 • 3 Anatole France
  Obrazovanje se ne sastoji od toga koliko ste zapamtili ili koliko znate. Sastoji se od toga da razlikujete koliko znate, a koliko ne.
 • 4 Lucij Anej Seneka
  Ne učimo za školu nego za život
 • 5 Epoktet
  Priroda je čovjeku dala jedan jezik i dva uha da bi dvaput više slušao nego govorio
baner

Danas je Dan naše škole

Dragi naši učenici, poštovani učitelji i roditelji te ostali djelatnici škole, danas obilježavamo Dan naše škole. 

Iskrene čestitke upućujem svima. Svake smo godine 20. svibnja uživali u bogatom sadržaju plesnih, glazbenih, recitatorskih i glumačkih sadržaja na priredbi koju su pripremali naši učitelji zajedno sa svojim učenicima. Ove godine nismo u toj mogućnosti, ali ono najvažnije možemo i na ovaj način iskazati. Na ovaj dan prigodnim nagradama i pohvalnicama nagrađujemo učenike i učenice koji su tijekom ove školske godine postigli zapažene rezultate u svome radu. 

Učiteljsko vijeće je jednoglasno donijelo odluku te je učenicom generacije  školske 2019./2020. godine proglašena učenica IX.b razreda Lucija Pavlović. Luciji upućujem iskrene čestitke u ime Učiteljskog vijeća škole, a ona će biti nagrađena Diplomom učenice generacije i prigodnom knjigom.

Također smatram važnim istaknuti i pohvaliti učenike i učenice devetih razreda koji su svih devet godina osnovnog obrazovanja imali odličan uspjeh i uzorno vladanje.

To su sljedeći učenici i učenice:

Lucija Pavlović, Barbara Bogdanović, Marko Bogdanović, Marija Kralj, Petra Njavro, Filip Matić, Matija Putica, Lara Matuško i Tonka Previšić.

Svi ovi učenici  i učenice bit će nagrađani prigodnim pohvalnicama, a u ime Ućiteljskog vijeća škole upućujem im ovim putem najiskrenije čestitke. 

Budući da smo sredinom mjeseca ožujka prekinuli s održavanjem učionične nastave i drugih aktivnosti, školska i županijska natjecanja nismo mogli privesti kraju, ali ću ipak ovom prigodom navesti imena učenika koji su do polovice ožujka postigli najbolje rezultate.

Školska natjecanja provedena su iz hrvatskog jezika, engleskog jezika, likovne kulture i matematike.

Najbolji literarni ostvaraj uradila je učenica VII. a razreda Mia Leženić, a u krasnoslovu je prvo mjesto zauzela Barbara Perić učenica VIII. a razreda.

Prvo mjesto iz likovne kulture u kategoriji razredne nastave zauzeo je rad učenika V. b razreda Marija Glavinića, a u kategoriji predmetne nastave najbolji je bio rad Marka Raiča, učenika IX. a razreda.

Na školskom natjecanju iz engleskog jezika koje je provedeno među učenicima devetih razreda dva učenika IX. a razreda dijele prvo mjesto, Matija Putica i Filip Matić.

Maria Katić, učenica VIII. a razreda zauzela je na školskom natjecanju iz matematike u kategoriji osmih razreda prvo mjesto, a Lucija Pavlović također je bila prva u kategoriji devetih razreda.

Na županijskom natjecanju iz likovne kulture oba učenika naše škole također su postigla dobre rezultate. U kategoriji razredne nastave rad učenika Marija Glavinića zauzeo je 1. mjesto, a u kategoriji predmetne nastave rad učenika Marka Raiča bio je treći.

U ime Učiteljskog vijeća upućujem iskrene čestitke ovim učenicima. I  njih kao nagrada očekuju prigodne knjige.

Čestitam i svim ostalim našim učenicima koji nisu osvojili neku od ovih nagrada, ali su uporno radili osobito u ovom zadnjem preiodu koji nam je svima iznenada došao.

Dragi učenici, bez obzira koliko ova situacija bila teška, nemojte se predati, učite, radite, stvarajte, poštujte ljude oko sebe, ostanite čvrsti, dosljedni i volite ovaj svijet jer samo ćete tako moći ići naprijed. Teških situacija ima i previše, ali one vas moraju jačati, a ne obeshrabrivati. Od ocjene je važnije znanje i vaša izgrađena osobnost. 

Dragi devetaši, želim vam puno uspjeha u vašem budućem školovanju. Svijet danas traži lagane i ugodne puteve, ali takvi putevi ne dovode do cilja. Hrabro idite težim putem, ponekad bolnim i mučnim, jer „zlato se kuša u vatri“ i znajte samo tako ćete se oblikovati u čvrste karakterne ljude. I ono što je jako važno, dobro procijenite, zajedno sa svojim roditeljima, svoje mogućnosti pri odabiru srednje škole.

A svim ostalim učenicima želim što skoriji povratak u školske klupe.

Na kraju, još jednom svima želim sretan Dan škole!

                                                                                         v.d. Ravnateljica škole:

                                                                                         Vera Konjevod

Copyright © 2020. OPENMINT Rights Reserved.


Facebook twitter flicker skype youtube digg