• 1 Konfucije
  Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je - izbjegavajte ga! Tko ne zna, a zna da ne zna, dijete je - naučite ga! Tko zna, a ne zna da zna, spava - probudite ga! Tko zna i zna da zna, mudar je - slijedite ga!
 • 2 Pablo Picasso
  Tko želi nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku.
 • 3 Anatole France
  Obrazovanje se ne sastoji od toga koliko ste zapamtili ili koliko znate. Sastoji se od toga da razlikujete koliko znate, a koliko ne.
 • 4 Lucij Anej Seneka
  Ne učimo za školu nego za život
 • 5 Epoktet
  Priroda je čovjeku dala jedan jezik i dva uha da bi dvaput više slušao nego govorio
baner

TJEDAN MIRA U NAŠOJ ŠKOLI

I ove smo godine,prigodnim i zanimljivim radionicama na temu “Neka svijetom zavlada mir“, u našoj školi obilježili Tjedan mira.

 

Našlo se tu zanimljivih tema i rasprava o načinima beskonfliktnog rješavanja sukoba,prihvaćanjima različitosti među nama,a osobito se naglasila važnost kulturnoga i mirnoga dijaloga dviju strana suprotstavljenih različitim mišljenjima.

Ispisivale su se poruke mira i ljubavi,izrađivali plakati na temu mira,a sve smo završili zajedničkom fotografijom učenika od 1. do 4.razreda na našem školskom dvorištu.

Zajedno smo zaključili da mir,kako u lokalnim,tako i u globalnim okvirima,započinje u našim srcima i da započeti treba malim koračićima, stvarajući i dijeleći mir s ljudima koji nas okružuju.

Copyright © 2021. OPENMINT Rights Reserved.


Facebook twitter flicker skype youtube digg