• 1 Konfucije
  Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je - izbjegavajte ga! Tko ne zna, a zna da ne zna, dijete je - naučite ga! Tko zna, a ne zna da zna, spava - probudite ga! Tko zna i zna da zna, mudar je - slijedite ga!
 • 2 Pablo Picasso
  Tko želi nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku.
 • 3 Anatole France
  Obrazovanje se ne sastoji od toga koliko ste zapamtili ili koliko znate. Sastoji se od toga da razlikujete koliko znate, a koliko ne.
 • 4 Lucij Anej Seneka
  Ne učimo za školu nego za život
 • 5 Epoktet
  Priroda je čovjeku dala jedan jezik i dva uha da bi dvaput više slušao nego govorio
baner

Za stolom ljubavi


U petak 19. listopada u našoj crkvenoj dvorani nakon svete mise i blagoslova otvorena je prodajna izložba povodom Dana kruha.

Sav prikupljeni novac ide za najpotrebitije obitelji našeg grada.

Prepuna dvorana i prepuni stolovi! Ljubav koju su učinile majke, a time i učile svoju djecu, naše učenike, vrednotama koje će im u životu biti od neprocjenjive pomoći. Pomoći onima kojima je pomoć potrebita, onima koji su uz nas slabi, nama je  najljepši istinski putokaz u pravi život da ne zalutamo u ovom materijaliziranom svijetu. 

Sve je bilo nekako toplo, jednostavno, jednostavno baš zato što je suradnja škole i roditelja došla do punog izražaja. Mame i učiteljice za istim stolovima uče ljubavi ovu našu neumsku mladost.

A još ako tome dodamo i zajedništvo s našom srednjom školom i vrtićem koji su sve učinili još dodatno ljepšim i dojmljivijim.

Također je u subotu 20. listopada jedan broj naših učenika obišao stare i nemoćne u domu za starije osobe Mirna Luka u Neumu. Tom prigodom učenici su ih obradovali lijepim darovima i prigodnim programom koji su izveli za njih

 

 

Copyright © 2021. OPENMINT Rights Reserved.


Facebook twitter flicker skype youtube digg